Bibelskolen

Ett år på bibelskole i utlandet? Kunne du også tenke deg å komme i gang med studiene dine?

Centro Sarepta er Misjon Sarepta sitt Bibel- og misjonssenter i Spania, og base for Sareptas evangeliske arbeid i Sør-Europa og inn mot Nord-Afrika. Senteret ligger vakkert til på Costa Blanca, ca 40 minutt nord for Alicante. De fleste større norske flyplasser har direktefly til Alicante lufthavn en eller flere ganger i uken. Senteret vårt ligger innrammet av blått hav og vakre fjell, og har eget badebasseng i hagen. Det er forholdvis kort avstand til fine badestrender og gode turmuligheter.

Du har gjerne flere drømmer som du ønsker å få oppfylt, men det kan være vanskelig å finne tid til alt. Du skulle gjerne hatt et år i utlandet. Du skulle kommet i gang med studier. Og så skulle du gjerne brukt et år på å lære Bibelen bedre å kjenne og bli mer grunnfestet som kristen – og du skulle gjerne blitt kjent med og deltatt i noe misjonsarbeid. Ja, og kunne du fått praktisert og lært mer spansk hadde gjerne heller ikke vært helt av veien!

Dette er ønsker du kan få oppfylt på Centro Sarepta. På formiddagen får du tre undervisningstimer i bibelfag og andre fag innen kristentroen. Ettermiddagen kan du bruke til egne studier på nettet – og det finnes nå mange slike. Selv om undervisningen ved senteret er uavhengig av andre studier, gir den hjelp med tanke på årsenhet i kristendom og KRLE på nettet, men mange andre nettstudier er også aktuelle.

På senteret får man del i et internasjonalt kristent fellesskap. I løpet av studieåret er det flere utreiseuker som går rundt om i Spania, til Norge Portugal og Marokko.

Sammen med elever og andre gjester har vi også nordisk og spansktalende volontører som hjelper til med å skape et godt miljø på et trivelig sted. Det er gode rom med eget bad, samt kjøling og varme på alle rom. Kjøkkenet serverer spennende mat fra Spania, Sør-Amerika men også smaker vi er vant til i Norge og Norden.

Bibelskolen starter i begynnelsen av september, og slutter i begynnelsen av juni. Vil man ha dette som et annerledes år uten andre studier enn det som skjer på senteret, fungerer det svært bra. Tar man nettstudier, får man studielån og stipend.

De fleste universiteter og høyskoler tilbyr en rekke forskjellige fag og tema som nettbaserte studier. Her kan nevnes Høgskolen i Østfold, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen etc.

Siden undervisningen er lagt opp i bolker der fagene fortløpende avsluttes, passer det også fint for kortere eller lengre opphold i Spania, der man kombinerer bibelundervisning med ferie. 

Sammen med en kortfattet søknad der du skriver litt om deg selv, dine interesser og hvorfor du ønsker et år på bibelskolen Centro Sarepta, er det fint om du legger med din CV og oppgir to referanser med telefonnummer og mailadresse som vi kan kontakte.

For mer informasjon eller søknad: post@centrosarepta.no – +34 744 609 904

Søknad kan du også levere her.

Fagplan 2022-2023

Til forsiden