Fjelltur-leir våren 2019

Fjelltur-leir til våren (1.-7. april)

Fjelltur-leiren i høst var så vellykket at vi der og da bestemte ny leir neste høst (uke 41), men vi har kommet til at vi også bør ha fjelltur-leir til våren. Denne har vi lagt til uke 14 (1.–7. april). Dette er en svært fin tid for fjellvandring i Spania. Det er tørt og godt, og passelig varm.

Erfaringen fra fjorårets leir var at fjellene i området rundt Centro Sarepta er svært egnet til fjellvandring. Her er gode stier, og fascinerende landskap. Mange steder kommer man relativt lett høyt opp og får god utsikt. Om man snur før toppen, har man likevel fått en flott tur og en god opplevelse.

Denne fjelltur-leiren går inn som en del av det ordinære bibelkurset. Denne uken er Odd Sverre Hove gjestelærer med profeten Jesaja som tema. Han vil ha to timer for dagen på formiddagen. Johannes Kleppa har en time for dagen fra Salmene, og denne blir lagt til kveldstid.

Leirsjef og turleder blir Johannes Kleppa, som har erfaring fra mange fjellvandringsleirer, og som var turleder også i høst. Man smører lunsjmat ved frokosten, slik at man får god tid til turene. Da blir det både trim, naturopplevelse og sosialt fellesskap.

.

Priser pr. person med full pensjon: (mandag til søndag)

Enkeltrom: 577 €

Dobbeltrom: 434 €

4-manns rom: 386 €

Spørsmål og påmelding til: post@centrosarepta.no. For spørsmål kan også Johannes Kleppa kontaktes, mobil: +47 918 71 314.

Undervisning og møter fra tirsdag til og med lørdag.

Program:

Frokost 0830-0900 (Vi smører niste til dagens fjelltur)

Morgensamling 0915 til 0930

kl. 09:30-10:15 Bibeltime 1: Jesaja v/ Odd Sverre Hove

kl. 10:30-11:15 Bibeltime 2: Jesaja v/ Odd Sverre Hove

kl. 1145-1730: Fjelltur for de som ønsker det

kl. 1230 Lunsj for de som er på senteret

kl. 1800 Middag

kl. 1930 Kveldsmøte tale fra Salmene v/ Johannes Kleppa

Kaffe og hygge etter kveldsmøtet

Leiren avsluttes søndag etter frokost.


Aktuelle turer kan være:

a) Castillo del Confrides, kort tur, kan kombineres med byvandring i Guadalest.   Fortet ligger på 1100 meter.  Tur/retur ca 1 1/2 time med matpause.  Slott fra 1200 tallet, ruiner, men kan se konturene av en storhetstid.  God utsikt og en flott kjøretur fra senteret.

b) Calpe, En flott tur, de fleste vil klare denne turen selv om der er noen glatte stener.  Må nok regne minimum 1 time opp, matpause og så ned igjen.

c) Aitana, Benifato.  Regionens høyeste fjelltopp.  1506 moh.  Kjører opp til ca 1000 meter.  Må regne ca 2 timer opp.  Flott natur å gå i, ikke spesielt bratt, men et område med litt “klatring”.  På turen kan vi gå opp til en klipp med flott utsikt, samt vi kan gå opp til et “øye” i fjellet. På toppen ser du rett bort mot Puig Campana og ut mot havet.  En tur som vil ta ca 4 timer.

d) Puig Campana, en krevende tur.  Starter på ca 400 meter toppen på ca 1400.  Her kan vi velge om vi vil gå rundt fjellet eller til toppen.  På toppen har vi en fantastisk utsikt.

e) Bernia fjellene, ligger like ved Altea men rager 1126 moh.  Rundløype som passer for de aller fleste, med nydelig natur og variert vegetasjon. Regner ca 3,5 timer tur/retur. For de sprekeste og de uten høydeskrekk vil turen opp til toppen være en flott opplevelse!

f) Cabeza del Oro Busot.  total stigning ca 600 meter.  total tid ca 4,5 timer.  Ikke spesielt krevende.  1134 MOH.

Dette er kun eksempler og mane flere alternativer finnes!