Fjellturleirer

Hvert år arrangerer vi to fjelltur-leirer med utgangspunkt fra Centro Sarepta. Én om våren uke 9 og en om høsten i uke 41.

Gå til fjellturleir våren 2023 | Gå til fjellturleir høsten 2023

Disse periodene er utrolig vakre her på Costa Blanca og temperaturene egner seg svært godt for fjellturer og utflukter. Vi kan ikke garantere sol fra skyfri himmel hver dag, men sannsynligheten er veldig stor! Området har et stort utvalg av turstier og fjelltopper med varierende lengde og hardhets grad. Hittil har vi hatt fjelltur-leirdeltakere fra 15 til 81 år, og tilbakemeldingene og evalueringene tyder på at trivselen og tilfredsheten med leirene har vært veldig høy! Viktigere en turer i en flott natur er at du her får anledning til å sette deg ned å lytte til Guds ord morgen og kveld, og oppleve et godt og trygt kristent fellesskap.

Et typisk dagsprogram kan se slik ut:

  • 08:30 Frokost samt smøre nistepakke til turen
  • 09:10 Morgensamling
  • 09:30 Bibeltime
  • 10:30 Fjelltur i m/turledere. Eksakte tidspunkt avhenger av hvor lang dagstur som er planlagt.
  • 12:30 Lunsj (For de som er på senteret)
  • 17:30 Middag
  • 19:30 Kveldsmøte
  • Kaffe og drøs etter kveldsmøtene!

Alle fjellturer er frivillige og det er fullt mulig å ta hviledager eller velge andre aktiviteter..


Aktuelle turer kan være:

Castillo del Confrides, kort tur, kan kombineres med byvandring i Guadalest.   Fortet ligger på 1100 meter.  Tur/retur ca 1 1/2 time med matpause.  Slott fra 1200 tallet, ruiner, men kan se konturene av en storhetstid.  God utsikt og en flott kjøretur fra senteret.

Peñón de Ifach, en flott tur opp fra Calpe. De fleste vil klare denne turen selv om der er noen glatte stener.  Vi regner litt over 1 time opp, matpause og så ned igjen.

Aitana, Benifato.  Regionens høyeste fjelltopp.  1506 moh.  Kjører opp til ca 1000 meter.  Må regne ca 2 timer opp.  Flott natur å gå i, ikke spesielt bratt, men et område med litt “klyving”.  På turen kan vi gå opp til en klipp med flott utsikt, samt vi kan gå opp til et “øye” i fjellet. På toppen ser du rett bort mot Puig Campana og ut mot havet.  En tur som vil ta ca 4 timer.

Puig Campana, en krevende tur.  Starter på ca 400 meter og toppen er på ca 1400.  Her kan vi velge om vi vil gå rundt fjellet eller til toppen.  På toppen har vi en fantastisk utsikt.

Berniafjellene, ligger like ved Altea men rager 1126 moh.  Rundløype som passer for de aller fleste, med nydelig natur og variert vegetasjon. Regner ca 3,5 timer tur/retur. For de sprekeste og de uten høydeskrekk vil turen opp til toppen være en flott opplevelse!

Cabeza del Oro Busot. Total stigning ca 600 meter. Total tid ca 4,5 timer.  Ikke spesielt krevende.  1134 MOH.

Det tas forbehold om endringer!

VELKOMMEN TIL FJELLTUR-LEIR PÅ CENTRO SAREPTA!

For spørsmål eller påmelding ta kontakt på post@postcentrosarepta.no