Sommeren 2021, en liten oppdatering


Selv om håpet har blitt mindre og mindre de foregående ukene ville vi likevel drøye det lengst mulig med å endelig avlyse sommerens aktiviteter.

Sommerens arrangementer avlyses
Med de siste antydningene fra myndighetene både i Norge og i Spania har vi besluttet å avlyse de planlagte arrangementene sommeren 2021. Dette gjelder alle ukene med Bibelsommer i juni og juli, og Nordisk Ungdomsleir som var planlagt i begynnelsen av august.

Foreløpig plan for oppstart
Det betyr at nåværende plan er å åpne senteret igjen i forbindelse med oppstart av bibelskolen 30. august 2021, og med Fjellturleir i oktober som første skandinaviskspråklige leir. Dersom du er interessert i å delta på ordinære bibelskoleuker eller fremtidige leirer, ikke nøl med å ta kontakt for å melde interesse, helt uforpliktende! Se fagplan HER.

Av spanskspråklig aktivitet håper vi å få til en uke eller langhelg i august, men dette er også prisgitt de restriksjonene myndighetene pålegger oss. Den nasjonale alarmtilstanden i Spania ble avslutta søndag 9. mai, men de ulike regionene har stor grad av selvstyre og Valenciaregionen, som vi befinner oss i, har valgt å fortsette med bl.a. portforbud om nettene og betydelige begrensninger på sosiale samlinger.

Hva vi driver med i mellomtiden
Som tidligere nevnt betyr dette likevel ikke at senteret står uten aktivitet. Lærerne våre bruker Centro Sarepta som base for nettundervisninga som vi har drevet snart et helt skoleår. Elevtallet har variert litt, men jevnt over er det mellom 8 og 12 elever daglig, fra både Spania, Norge, Bolivia, Peru, Chile og Ecuador som trofast logger seg på. Undertegnede prøver å holde ugresset i hagen i sjakk og papirmølla i gang, og bistår de to førstnevnte i produksjon av spanskspråklig Podcast som publiseres ukentlig under navnet “Buceando en la Biblia“. Så regner vi med å ta opp igjen noe av besøksaktiviteten til kontaktpersoner og mindre grupper i takt med nedskaleringa av bevegelsesbegrensningene.

Nye dører
Vi har også tidligere nevnt de nye dørene som ankom senteret for et år siden, og ligger på gangen og venter på at noen kan montere dem. Dette er nye, lydisolerte, hengslede dører, som skal erstatte de gamle skyvedørene. Veggene skal også lydisoleres ytterligere, sparkles og males. Så dersom du er noenlunde nevenyttig og kan tenke deg å hjelpe oss med dette, ta kontakt med Arild Melberg på post@centrosarepta.no eller +47 90193990 for mer informasjon!

Følg med
Ellers oppfordrer vi til å følge med her på nettsida og på Facebook. Der vil vi fortsette å legge ut info om hva vi driver med og mer konkret om når vi tror vi kan åpne igjen! Vi sier kanskje “så snart pandemisituasjonen tillater det”, men vi stoler på at Gud holder i roret og vi ber om at vi må få gå i hans ledelse gjennom alt dette.

Med Kristi Fred, en vårlig hilsen fra Spania!